Картофена крем супа със сьомга

Чудесна идея, как да разнообразите класическата зимна крем супа
Източник: Бон Апети
Дата: 25.09.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г стари картофи
бялата част от 4 стръка праз
100 г глава целина
300 г филе от сьомга
1,5 л пилешки бульон
2 с. л. зехтин
1/2 връзка копър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофена крем супа със сьомга
Празът се почиства, наситнява се и се запържва в зехтина.
2
Картофена крем супа със сьомга 2
Прибавя се нарязаната на кубчета целина и се също се запържва за кратко.
3
Картофена крем супа със сьомга 3
Налива се бульонът и се добавят картофите, нарязани на кубчета.
4
Картофена крем супа със сьомга 4
Супата се овкусява със сол и черен пипер и се готви около 30 минути.
5
Картофена крем супа със сьомга 5
След това се пасира и отново се връща на котлона.
6
Картофена крем супа със сьомга 6
Добавя се нарязаната на малки кубчета сьомга и се готви още около 5 минути, на слаб огън.
7
Картофена крем супа със сьомга 7
Супата се сервира с наситнен копър, по желание поръсена с настъргана кора от лайм или със заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2020
Не ми хареса съчетанието. На вкус ми стои блудкаво и безвкусно. Въпрос на вкус вероятно. Дори рибата не успя да компенсира това усещане.
10.
Изпрати
лично съобщение

30.01.2019
Бях скиптичен към съчетаването на вкусовете на пилешкият бульон и сьомгата, но се получи много добре.
9.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2016
Супата стана прекрасна! Много добре балансиран вкус.
8.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2015
Да, Руми, 5 минути са достатъчно време, тъй като това е риба с много деликатно и фино месо, която колкото по-дълго се готви, толкова по-твърда става.
7.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2015
филето е сурово, а не пушено , нали? 5 мин достатъчни ли са за да се сготви?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ganchevaa се регистрира в сайта.
Димитър Димитров се регистрира в сайта.
orangem0on се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: