Норвежка рибена супа

Интересна комбинация от риба и морски дарове за богат вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 02.02.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг рагу от сьомга
300 г микс морски дарове
200 г филе от бяла риба
1 дафинов лист
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
2 моркова
2 стръка стеблена целина
1 стрък праз
50 мл бренди
300 мл животинска сметана
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Норвежка рибена супа
Рагуто от сьомга се завива в марля и се слага в тенджера, заедно с дръжките от магданоза. Добавят се дафиновият лист и зърната черен пипер. Залива се с около 2 л вода, кипва се и се готви 20–30 минути.
2
Норвежка рибена супа 2
Марлята се изважда.
3
Норвежка рибена супа 3
Рагуто се обезкостява и месото се запазва.
4
Норвежка рибена супа 4
Бульонът се прецежда и се връща в тенджерата.
5
Норвежка рибена супа 5
Морковите, целината и празът се обелват, почистват се и се нарязват не много наситно.
6
Норвежка рибена супа 6
Сипват се в тенджерата с бульона и се варят, докато омекнат.
7
Норвежка рибена супа 7
Наливат се брендито и сметаната. Прибавят се морските дарове и филето от бяла риба, нарязано на кубчета.
8
Норвежка рибена супа 8
Супата се вари около 2–3 минути, дърпа се от огъня и се прибавя обезкостеното месо от сьомга.
9
Норвежка рибена супа 9
Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира с наситнените листенца магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2016
Лесна за приготвяне и в същото време впечатляващ наситен вкус.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2015
Норвежката сьомга върви добре в комбинация със сметана
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: