Баница с кисело зеле

Лесна и вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 09.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно (+ за разточване)
1 ч. л. сол
200 г свинска мас
500 г кисело зеле



Начин на приготвяне:
1
Баница с кисело зеле
Брашното се сипва в голяма купа. Прибавя се солта и се наливат около 250 мл вода.
2
Баница с кисело зеле 2
Свинската мас се разтопява и от нея се добавя 1 с. л.
3
Баница с кисело зеле 3
Замесва се меко тесто.
4
Баница с кисело зеле 4
Оставя се да почине 30 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.
5
Баница с кисело зеле 5
Киселото зеле се нарязва наситно.
6
Баница с кисело зеле 6
Тестото се разделя на 5 равни части.
7
Баница с кисело зеле 7
Всяка част се разточва на тънка кора.
8
Баница с кисело зеле 8
Всяка кора се маже с разтопена мас и се поръсва с предварително отцеденото кисело зеле.
9
Баница с кисело зеле 9
Навива се на стегнато руло, което се поставя в тава, покрита с пергаментова хартия и намазана с мас.
10
Баница с кисело зеле 10
Така се приготвят всички кори и когато са готови, се намазват с мас. Тавата с баницата се слага на котлона и се готви около 5 минути на умерен огън за да се образува коричка.
11
Баница с кисело зеле 11
След това се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2020
Първата ми баница с кисело зеле - отлична комбинация.
6.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2020
Чудесна баница, опитайте.
5.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Аз правя подобна баница,само че слагам към киселото зеле,ориз и по възможност пастърма,ако няма пилешко месо също върши работа.Сварявам ги тези неща и после ръся върху корите,препоръчвам корите да са домашни печени на сач.Но този път ще пробвам тази рецепта на Лора и Стоян,сигурна съм,че и тя е много вкусна!
4.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2015
Страхотна вкусотия
3.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2015
Реших първо да задуша зелето с 2 лъжици от свинската мас и 2 стръка праз. Ще видим какво ще се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: