Фритата с бекон, грах и макарони

Дата: 20.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
1 глава лук
150 г замразен грах
200 г бекон
1 глава лук
120 г кашкавал
100 г дребни макарони
40 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Фритата с бекон, грах и макарониМакароните се сваряват до готовност в голямо количество подсолена вода и се отцеждат.
2
Фритата с бекон, грах и макарони 2Лукът се наситнява и се запържва в маслото, докато омекне.
3
Фритата с бекон, грах и макарони 3Добавя се нарязаният на кубчета бекон и се оставя, докато леко се карамелизира.
4
Фритата с бекон, грах и макарони 4Сипват се отцедените макарони и грахът, разбърква се и се посолява.
5
Фритата с бекон, грах и макарони 5Яйцата се разбиват много добре и се овкусяват със сол и черен пипер.
6
Фритата с бекон, грах и макарони 6Ястието се залива с яйцата и се оставя около 5 минути в тигана, на умерен огън.
7
Фритата с бекон, грах и макарони 7След това фритатата се поръсва с настъргания кашкавал и се пече около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.



Съвет:
Най-лесно е да приготвите фритатата в тиган с термоустойчива дръжка, за да го ползвате и за фурната. Ако нямате такъв, ползвайте подходяща тава.

Подобни рецепти:
Коментари (24)
24.
Изпрати
лично съобщение

10.06.2016
Суперрррррр
23.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2016
Вкусно, бързо и лесно !!!
22.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2016
Страхотно !
21.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2015
Много лесно, бързо и вкусно ястие! http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2015/10/frittata-mit-speck-erbsen-und-nudeln.html
20.
Изпрати
лично съобщение

06.06.2015
Вкусно е и топло при сервиране, и студено на другия ден
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта