Задушено говеждо месо с червено вино

Японска яхния със соев сос
Източник:
ТИТЛА:
Дата: 27.01.2015
Задушено говеждо месо с червено вино
 
Необходими продукти:
175 г бекон
900 г телешки пържоли
12 малки глави лук
12 бр. бейби моркови
100 г гъби
2 с. л. соев сос „Кикоман"
300 мл червено вино
300 мл телешки бульон
1 с. л. сух риган
4 с. л. нарязан магданоз
1 с. л. брашно
олио за пържене

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
Беконът се нарязва на парчета и се изпържва в тиган. Изважда се в чиния. В същия тиган се запържва телешкото месо, нарязано на хапки. По преценка се добавя малко олио. Изважда се в чиния.


2
В същия тиган, с малко олио, на средна температура се запържва лукът, до златисто. Прибавят се морковите и се запържват за 2 минути.



3
Брашното се разбърква с малко количество от виното и заедно с останалото вино и соевия сос „Кикоман" се сипва в тигана. Бърка се, докато се сгъсти.



4
Всичко - месото, беконът, морковите, лукът, сосът с брашно, гъбите, бульонът и риганът - се сипва в глинен съд и се пече в загрята на 160 градуса фурна за около 2 часа или докато месото омекне.

Ястието се сервира, поръсено с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2016
Стана много вкусно- пак ще се готви :)
16.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2016
Стана много вкусно- пак ще се готви :)
15.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2016
Стана много вкусно- пак ще се готви :)
14.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2016
Стана много вкусно- пак ще се готви :)
13.
Изпрати
лично съобщение

24.10.2016
Стана много вкусно- пак ще се готви :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: