Патладжан с мисо

Вкусен патладжан по японски
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 27.01.2015
Патладжан с мисо
 
Необходими продукти:
2 средни патладжана
4 с. л. паста „Мисо“
2 с. л. мед
1 с. л. соев сос „Кикоман"
1 с. л. печени сусамови семена
1 малко парче пресен джинджифил (нъстърган на ренде)
1 скилидка чесън (пресован)
4 стръка зелен лук

Бон Апети препоръчва:

 


Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се срязват през средата по дължина. С нож внимателно се правят разрези на правоъгълници, по диагонал, като се внимава да не се среже кората.



2
Нареждат се в тава, застлана с хартия за печене.


3
Останалите продукти – мисо, мед, соев сос „Кикоман", печените сусамови семена, джинджифилът и чесънът – се смесват с 2-3 с. л. вода, за да се получи пюре. Сместа се разпределя върху патладжаните, като разрезите ще помогнат тя да попие по-добре.


4
Ястието се пече 20-25 минути в загрята на средна температура фурна. Патладжаните се сервират, поръсени с нарязания надребно зелен лук и сусамовите семена.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Харесаха ми. И аз правя пълнени патладжани с кайма, стават превъзходни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: