Хрупкав пържен лук

Апетитно мезе
Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави лук
500 мл прясно мляко
100 г бяло брашно
40 г царевично нишесте
60 г царевично брашно
1 ч. л. чесън на прах
олио за пържене на маслена баня
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Така клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци с гарантиран български произход, отгледани екосъобразно и с грижа за здравето в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цялата страна. Отличното качество и вкус на родните плодове и зеленчуци се дължи не само на внимателно подбраните сортове и семена, но и на специалните грижи, полагани за тях както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. От тази година грижата за качеството на продукцията, както и отговорността за здравето на потребителите става още по-голяма, благодарение на новата програма на BILLA за намаляване нивата на пестицидите, с които се третират плодовете и зеленчуците. Инициативата включва двустепенен независим контрол на качеството в рамките на цялостния процес – от подбора на семената, през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на стоката на рафтовете в магазините. Така в родните плодове и зеленчуци с марка BILLA градини, вече ще бъдат гарантирани нива на пестициди в пъти по-ниски от максимално допустимите норми в България. Повече за програмата и кампанията може да прочетете на www.billa.bg

Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Хрупкав пържен лук
Лукът се обелва, нарязва се на тънки кръгчета, залива се с млякото и се оставя за 1 час в хладилник, покрит с прозрачно фолио.
2
Хрупкав пържен лук 2
Двата вида брашно се смесват с нишестето, чесъна, сол и черен пипер на вкус.
3
Хрупкав пържен лук 3
Лукът се отцежда добре, овалва се в сухите съставки и се изтупва много добре.
4
Хрупкав пържен лук 4
Пържи се на маслена баня до златисто.
5
Хрупкав пържен лук 5
След това се отцежда от излишната мазнина върху решетка или в гевгир.


Съвет:
Освен супер мезе за бира, този пържен лук може да използвате за гарниране на месо, в салати, за сандвичи и др.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2015
Станаха чудни лучени кръгчета. Благодаря.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2015
Станаха страхотни,благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
Kalesin се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Меденки с пълнеж
gslavcheva се регистрира в сайта.
gzaxariev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: