Хрупкав пържен лук

Дата: 03.07.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави лук
500 мл прясно мляко
100 г бяло брашно
40 г царевично нишесте
60 г царевично брашно
1 ч. л. чесън на прах
олио за пържене на маслена баня
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Така клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци с гарантиран български произход, отгледани екосъобразно и с грижа за здравето в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цялата страна. Отличното качество и вкус на родните плодове и зеленчуци се дължи не само на внимателно подбраните сортове и семена, но и на специалните грижи, полагани за тях както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. От тази година грижата за качеството на продукцията, както и отговорността за здравето на потребителите става още по-голяма, благодарение на новата програма на BILLA за намаляване нивата на пестицидите, с които се третират плодовете и зеленчуците. Инициативата включва двустепенен независим контрол на качеството в рамките на цялостния процес – от подбора на семената, през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на стоката на рафтовете в магазините. Така в родните плодове и зеленчуци с марка BILLA градини, вече ще бъдат гарантирани нива на пестициди в пъти по-ниски от максимално допустимите норми в България. Повече за програмата и кампанията може да прочетете на www.billa.bg

Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Хрупкав пържен лукЛукът се обелва, нарязва се на тънки кръгчета, залива се с млякото и се оставя за 1 час в хладилник, покрит с прозрачно фолио.
2
Хрупкав пържен лук 2Двата вида брашно се смесват с нишестето, чесъна, сол и черен пипер на вкус.
3
Хрупкав пържен лук 3Лукът се отцежда добре, овалва се в сухите съставки и се изтупва много добре.
4
Хрупкав пържен лук 4Пържи се на маслена баня до златисто.
5
Хрупкав пържен лук 5След това се отцежда от излишната мазнина върху решетка или в гевгир.


Съвет:
Освен супер мезе за бира, този пържен лук може да използвате за гарниране на месо, в салати, за сандвичи и др.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2015
Станаха чудни лучени кръгчета. Благодаря.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2015
Станаха страхотни,благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Tsvetoslava Petrova се регистрира в сайта.
Lyudmil Emilov се регистрира в сайта.
Анелия Цанова се регистрира в сайта.
Lidia Markova се регистрира в сайта.
Мария се регистрира в сайта.
Denka Todorova се регистрира в сайта.
yves коментира рецептата Домашно лимончело
Нина Бакърджиева се регистрира в сайта.
marina_dimitrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта