Брускети с праз и поширани яйца

Дата: 26.02.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 стръка праз
2 глави лук
сокът от 2 лимона
2 с. л. краве масло (+ за намазване)
2 с. л. зехтин
6 яйца
4 с. л. оцет
6 филии хляб
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Брускети с праз и поширани яйцаЛукът се нарязва на кубчета и се запържва в зехтина.
2
Брускети с праз и поширани яйца 2Добавят се нарязаният праз и маслото, и се готви на умерен огън, докато празът омекне.
3
Брускети с праз и поширани яйца 3Щом започне да се карамелизира, се налива лимоновият сок и се оставя на огъня, докато течността се изпари. Накрая се овкусява със сол и черен пипер.
4
Брускети с праз и поширани яйца 4В тенджера се кипват около 2 л вода, сипва се оцетът и се посолява. Котлонът се изключва и яйцата се пошират за около 5 минути.
5
Брускети с праз и поширани яйца 5Филиите се намазват с масло от всяка страна и се запичат в тиган и от двете страни.
6
Брускети с праз и поширани яйца 6Върху тях се разпределя сместа от праз и отгоре се поставя по едно яйце. Овкусява се със сол и черен пипер и по желание се поръсва с настърган пармезан.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2015
Хареса ми, нещо различно е.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта