Брускети с праз и поширани яйца

Бързи и апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 26.02.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 стръка праз
2 глави лук
сокът от 2 лимона
2 с. л. краве масло (+ за намазване)
2 с. л. зехтин
6 яйца
4 с. л. оцет
6 филии хляб
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Брускети с праз и поширани яйца
Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в зехтина.
2
Брускети с праз и поширани яйца 2
Добавят се нарязаният праз и маслото, и се готви на умерен огън, докато празът омекне.
3
Брускети с праз и поширани яйца 3
Щом започне да се карамелизира, се налива лимоновият сок и се оставя на огъня, докато течността се изпари. Накрая се овкусява със сол и черен пипер.
4
Брускети с праз и поширани яйца 4
В тенджера се кипват около 2 л вода, сипва се оцетът и се посолява. Котлонът се изключва и яйцата се пошират за около 5 минути.
5
Брускети с праз и поширани яйца 5
Филиите се намазват с масло от всяка страна и се запичат в тиган и от двете страни.
6
Брускети с праз и поширани яйца 6
Върху тях се разпределя сместа от праз и отгоре се поставя по едно яйце. Овкусява се със сол и черен пипер и по желание се поръсва с настърган пармезан.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2015
Хареса ми, нещо различно е.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Яхния от леща и картофи
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: