Лесна торта с шипков мармалад

Любим вкус на малки и големи
Източник: Бон Апети
Дата: 25.02.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
200 г брашно
1 пакетче бакпулвер (10 г)
125 мл прясно мляко
120 г захар
80 мл олио
4 яйца (на стайна температура)
1 портокал
1 щипка сол
олио за намазване

за намазване:
400 мл животинска сметана
100 г захар
400 г шипков мармалад

за поръсване:
1 пакетче захарни звезди

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Лесна торта с шипков мармалад
Яйцата се разбиват със захарта.
2
Лесна торта с шипков мармалад 2
Налива се олиото и се разбива отново.
3
Лесна торта с шипков мармалад 3
Прибавят се предварително смесените брашно, бакпулвер, сол и настъргана портокалова кора, и се разбърква с шпатула. Налива се прясното мляко и се разбърква отново.
4
Лесна торта с шипков мармалад 4
Сместа се изсипва в намазана с олио тава и се пече около 30 минути на 180 градуса. Охлажда се и се реже на два еднакви блата.
5
Лесна торта с шипков мармалад 5
Сметаната се разбива със захарта. Шипковият мармалад се загрява леко.
6
Лесна торта с шипков мармалад 6
Първият блат се полива с половината портокалов сок, намазва се с половината от мармалада, охлажда се закратко и се покрива с половината сметана.
7
Лесна торта с шипков мармалад 7
Слага се вторият блат, сиропира се с останалия портокалов сок, маже се с останалото количество мармалад, охлажда се и се завършва с останалата сметана.
8
Лесна торта с шипков мармалад 8
Тортата се поръсва със захарните звезди и се оставя в хладилник за 2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2016
Не е лоша
8.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2015
тортата се получи чудесно
7.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2014
Тортата стана чудесна и е много лесна:)
6.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2014
Получи се страхотно - много ароматна и сочна :)
5.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2014
много лека и приятна торта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: