Лимонов чийзкейк

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 19.03.2018
Лимонов чийзкейк
 
Необходими продукти:
за блата:
300 г чаени бисквити
200 г печени орехи
150 г краве масло (меко)

за крема:
500 г сирене „Маскарпоне“
200 г захар
400 г заквасена сметана
15 г желатин
сокът и кората от 1 лимон
50 мл ликьор „Лимончело“
2 ванилии

за желето:
300 мл вода
1/2 лимонова есенция
сокът и кората от 1 лимон
1/2 лимонова есенция
50 мл ликьор „Лимончело“
10 г желатин
жълта сладкарска боя


Начин на приготвяне:
1
В блендер се сипват бисквитите, орехите и маслото. Смилат се, до получаване на трохи, които се изсипват във форма за торта и се притискат, като се оформя борд.

2
Маскарпонето се разбърква със захарта. Прибавят се сметаната, ванилията, лимончелото, лимоновият сок и настърганата лимонова кора. Добавя се желатинът, разтворен на водна баня в малко вода. Кремът се изсипва върху блата и се оставя в хладилник за няколко часа, за да стегне.
3
От водата, сока и кората на лимона се сварява сироп. Прибавят си и останалите съставки за желето. След като сместа се охлади, се прецежда. Оставя се в хладилник, докато започне леко да се желира. Изсипва се върху крема и отново се оставя в хладилник, за няколко часа, за да стегне напълно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: