Лимонов пудинг

Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2003
Лимонов пудинг
 
Необходими продукти:
750 мл прясно мляко
300 г захар
6 яйца
3 лимона
6 с. л. брашно
6 с. л. масло


Начин на приготвяне:
1
Лимонов пудинг
Кората на два от лимоните се изрязва, почиства се от бялата част и се нарязва на много ситно. Слага се в купа заедно с маслото и захарта и се разбива с миксер до получаването на гъст крем.
2
Лимонов пудинг 2
След това се прибавят жълтъците на яйцата и се разбива, докато захарта се разтвори. Сипва се брашното и се бърка, докато кремът го поеме. Налива се млякото и отново се разбърква.
3
Лимонов пудинг 3
Лимоните се почистват от семките, пасират се и се слагат в тестото. Белтъците се разбиват на сняг и също се прибавят, като се бърка внимателно, докато се смесят добре. Сместа се сипва в тимбалчета. Пече се на водна баня при температура 160 градуса 40-50 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: