Козуначен сладкиш с крокант

Дата: 11.04.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 козунак
250 г сирене „Маскарпоне“
250 г крем сирене
200 г сладко от боровинки
200 г подсладено кондензирано мляко
100 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
600 мл прясно мляко
50 мл десертно вино „Марсала“
5 яйца
2 с. л. царевично нишесте
1 щипка сол
за кроканта:
100 г белени печени лешници (може и със сол)
100 г захар
 

Начин на приготвяне:
1
Козуначен сладкиш с крокантЯйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
2
Козуначен сладкиш с крокант 2400 мл от млякото се загряват. В 100 мл мляко се разбъркват жълтъците, ваниловата захар, нишестето и 50 г от захарта. Към тази смес се налива горещото мляко.
3
Козуначен сладкиш с крокант 3Разбърква се и се прехвърля в касерола. Вари се, като се разбърква постоянно, докато пудингът се сгъсти. Оставя се, да се охлади много добре, покрит с фолио, за не хваща кора.
4
Козуначен сладкиш с крокант 4Три белтъка се разбиват на сняг с щипка сол.
5
Козуначен сладкиш с крокант 5От останалата захар и 50 мл вода се сварява сироп. Щом достигне 115 градуса, се налива на тънка струйка в белтъците, като се разбива постоянно.
6
Козуначен сладкиш с крокант 6Двата вида сирене и кондензираното мляко се разбиват. Охладеният пудинг се разбива, в него се изсипва сместа със сирената и се разбърква.
7
Козуначен сладкиш с крокант 7На няколко пъти се добавят и разбитите белтъци.
8
Козуначен сладкиш с крокант 8Останалите 100 мл мляко се смесват с марсалата.
9
Козуначен сладкиш с крокант 9Козунакът се нарязва на филии, които се намазват с мляко с марсала.
10
Козуначен сладкиш с крокант 10В тава се редят козунак, крем, сладко от боровинки, крем, козунак, крем, сладко и крем. Заравнява се и се оставя да се охлади поне за 4 часа.
11
Козуначен сладкиш с крокант 11Ядките се затоплят в тиган. Захарта за кроканта се карамелизира. Добавят се ядките и се разбъркват.
12
Козуначен сладкиш с крокант 12Прехвърлят се върху силиконов килим и се охлаждат.
13
Козуначен сладкиш с крокант 13Малко преди сервиране, десертът се поръсва с накълцания крокант.


Съвет:
Останалите белтъци използвайте за друга рецепта.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2018
Супер хубав десерт изглежда. Задължително ще се пробва,мерси много за предложението!
2.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2018
Николета, марсалата може да замениш с друго сладко и ароматно десертно вино (или да я пропуснеш). Бурбонската ванилова захар може да се замени с обикновена ванилова захар или с ванилия.
1.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2018
С какво може да заменим виното Марсала и тази бурбонска ванилова захар?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Penka Jeleva се регистрира в сайта.
TE коментира рецептата Чили кон карне
Stefka Puhaleva се регистрира в сайта.
Milena Georgieva коментира рецептата Какаов "Детски спомен"
Рози коментира рецептата Млечна баница с юфка
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта