Линцер шнитен (Линцерова пита с конфитюр от френско грозде)

Гости: Ана и Ева Ямбор
Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 жълтъка
1 щипка смлян карамфил
1/4 ч. л. смлян бахар
3/4 ч. л канела
1/2 лимон
200 г конфитюр от френско грозде (вишни)
280 г смлени бадеми
280 г краве масло
280 г пудра захар
280 г брашно
белтък за намазване


Начин на приготвяне:
1
Линцер шнитен (Линцерова пита с конфитюр от френско грозде)
Жълтъците се отделят от белтъците. Брашното се смесва с маслото, отделените жълтъци, пудрата захар, смлените бадеми, сокa и настърганата кора на лимона. Подправя се с бахар и карамфил. Тестото се омесва добре и се оставя в хладилниик за 10-15 минути, за да стегне.
2
Линцер шнитен (Линцерова пита с конфитюр от френско грозде) 2
Отделя се 1/3 от тестото и се оставя настрана (от него се приготвя "решетката"). Останалото се поставя в тава и се разпределя върху цялата повърхност, като се притиска с ръка. Отгоре се намазва с конфитюр.
3
Линцер шнитен (Линцерова пита с конфитюр от френско грозде) 3
От отделеното тесто с ръце се оформят пръчици с различна дължина. Една част се подреждат върху конфитюра по диагонала на тавата, другите се кръстосват с вече подредените.
4
Линцер шнитен (Линцерова пита с конфитюр от френско грозде) 4
Пръчиците се намазват с отделения белтък. Питата се пече 20 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



158 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: