Шоколадов мус

Източник: Бон Апети
Дата: 20.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 яйца
100 г гранела (печени, едро смлени лешници)
4 бр. вафлени кошнички
20 мл ром
100 мл течна сметана
200 мл прясно мляко
20 г захар
70 г масло
220 г натурален шоколад
60 г натурален шоколад


Начин на приготвяне:
1
Шоколадов мус
Млякото се сварява. Прибавят се нарязаният на малки парчета шоколад и маслото, разбърква се.
2
Шоколадов мус 2
Белтъците се разбиват на пяна, изсипва се захарта и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват и когато стане пухкав крем, внимателно се налива шоколадовото прясно мляко, след това - ромът. Прибавя се разбитата сметана и се разбърква.
3
Шоколадов мус 3
Когато стане хомогенна смес, се добавят белтъците, като се бъркат леко с тел. Сместа се слага в хладилник.
4
Шоколадов мус 4
Шоколадът за украсата се разтопява на водна баня. Вафлените кошнички се намазват отвътре с разтопения шоколад и краищата им се поръсват с гранела. Пълнят се с муса и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: