Мастика

Гост: Стелиос Парлярос, сладкарско ателие
Източник: Бон Апети
Дата: 26.11.2005
Мастика
 
Необходими продукти:
300 мл сметана (до 35% масленост)
50 мл прясно мляко
200 г мед
30 г захар
5 г желатин
3 капки олио от мастика


Начин на приготвяне:
1
Мастика
Желатинът се разтваря на водна баня. В тенджерка се смесват сметаната, прясното мляко и захарта. Загрява се и се разбърква, докато стане еднородна смес. Преди да кипне, се оттегля от огъня.
2
Мастика 2
Когато млякото леко изстине, се добавят разтвореният желатин и олиото от мастика. Разбърква се и се сипва в малки чашки.
3
Мастика 3
Медът се смесва с малко вода и се разпределя в чашките. Поднася се.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: