Мон блан

Целувки с кестенов крем
Източник: Бон Апети
Дата: 01.11.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 белтъка
1 ч. ч. захар
1/2 капсула ванилова есенция
1 щипка лимонтузу
1 щипка сол
500 г кестени
200 мл сладкарска сметана
1/2 шоколад (50 г)
1/2 капсула ванилова есенция
6-8 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Мон блан
Белтъците се разбиват почти на сняг и постепенно, бавно се изсипва 1/2 ч. ч. захар. Слага се щипка сол и разбиването продължава, докато белтъците станат на сняг. Ароматизира се с ванилова есенция и лимонтузу.
2
Мон блан 2
Разбива се още малко, след което белтъчното тесто се прехвърля в пош. В покрита с хартия за печене тава се шприцоват 12 широки основи с диаметър 10-12 см и 12 малки целувки с връх.
3
Мон блан 3
Целувките се пекат около 80–90 минути в предварително загрята на 100 градуса фурна. След това се изчаква да се охладят.
4
Мон блан 4
Кестените се сваряват и обелват. Поставят се в тенджера, налива се 1 к. ч. вода, изсипва се захарта и се кипва.
5
Мон блан 5
След това се ароматизира с ванилова есенция, начупва се шоколадът и се бърка, докато се разтопи. Сместа се смила и след като се охлади, се разбърква с разбитата сметана.
6
Мон блан 6
Сладкишът се оформя, като върху по-широките целувки се нанася от крема и отгоре се слага по една целувка с връх.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.02.2016
Страхотно! Направих го с шоколадов блат отдолу
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: