Пияни круши със сорбе от диня с вкус на бахар

Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл вода
300-400 г почистена от семето диня
300 г захар
3 зърна кардамон
1 зърно бахар
сокът от 1 лимон
4 круши
200 мл вода
50 мл вино
1 канелена кора
2-3 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Пияни круши със сорбе от диня с вкус на бахар
Водата се кипва заедно с настърганото зърно бахар, зърната кардамон и захарта. След това кардамонът се изважда.
2
Пияни круши със сорбе от диня с вкус на бахар 2
Динята се поставя в кухненски робот, налива се сок от лимон и се пюрира. Пюрето се пресипва в купа и се слага във фризер за 1 час, за да стегне. След това се прибавя сиропът, разбива се с миксер и се връща във фризера, като периодично се разбърква. Охлажда се, докато се образуват кристалчета.
3
Пияни круши със сорбе от диня с вкус на бахар 3
Виното се налива в малка тенджера, добавят се канелата, захарта и водата и се кипва.
4
Пияни круши със сорбе от диня с вкус на бахар 4
Почистените и нарязани на резени круши се потапят в кипналата смес. Тенджерата се оттегля от котлона и крушите се пошират 10 минути.
5
Пияни круши със сорбе от диня с вкус на бахар 5
Десертът се поднася, като с лъжица за сладолед от сорбето се оформя топка, поставя се в чиния и около нея се нареждат пияни круши.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: