Усмихнати бисквити с тиква

Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2005
Усмихнати бисквити с тиква
 
Необходими продукти:
150 г маргарин
1 яйце
2 1/2 - 3 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. кафява захар
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. смляна канела
1-2 щипки индийско орехче
зелена сладкарска боя
200 г тиква
50 г черен шоколад
2 с. л. захар
1 ч. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Усмихнати бисквити с тиква
Маргаринът се разбива с двата вида захар. Добавя се яйцето и се разбива още 1-2 минути.
2
Усмихнати бисквити с тиква 2
Брашното се пресява и се разбърква със содата, индийското орехче, джинджифила и канелата. Постепенно вътре се излива разбитото с маргарина яйце.
3
Усмихнати бисквити с тиква 3
Меси се с дървена лъжица, като при необходимост се добавя още брашно, след това за кратко се меси с ръце. Съдът се затваря плътно и се оставя да престои поне 2 часа в хладилник.
4
Усмихнати бисквити с тиква 4
Малка част от отпочиналото тесто се отделя настрана, останалото се разточва върху обилно набрашнен плот. С кръгла форма се изрязват дискове, които се съединяват два по два, за да заприличат на тиква. Поставят се в намаслена и набрашнена тава.
5
Усмихнати бисквити с тиква 5
Отделеното тесто се оцветява със зелената сладкарска боя и се разточва. От него с нож се изрязват форми, наподобяващи дръжки на тиква.
6
Усмихнати бисквити с тиква 6
"Дръжките" се поставят между слепените дискове, за да се завърши напълно формата на тиква, и се притискат леко. Бисквитите се пекат 8-10 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
7
Усмихнати бисквити с тиква 7
Тиквата се нарязва на малки парчета, обелва се и се сварява. След това се отцежда от водата и се пюрира със захарта и лимоновия сок. Пюрето от тиква се охлажда и се нанася върху студените бисквитки.
8
Усмихнати бисквити с тиква 8
Шоколадът се разтопява, поставя се в пош и с него се оформят очи и уста на тиквените бисквитки.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2015
Здравейте, рецептата е чудесна и много точна. Смених формата на тиквите, но се получиха много симпатични. Благодаря за удоволствието.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: