Зехтинов сладолед с поширани смокини

Източник: Бон Апети
Дата: 17.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
250 мл сладкарска сметана
100 мл зехтин
100 г захар
12-15 смокини
5 жълтъка
1 капсула ванилова есенция (2 пакетчета на прах)
200 мл червено вино
1 ч. л. канела
1 капсула ванилова есенция
3 с. л. захар
сокът от 1 портокал


Начин на приготвяне:
1
Зехтинов сладолед с поширани смокини
Прясното мляко и сметаната се наливат в тенджерка и се кипват. Жълтъците се разбиват със захарта, докато стане бледожълта смес.
2
Зехтинов сладолед с поширани смокини 2
Кипналата млечна смес се налива в разбитите жълтъци, разбърква се и се прелива в чист съд. Вари се на тих огън, докато се уплътни, като се бърка. Добавят се ванилова есенция и зехтин и се оставя да се охлади.
3
Зехтинов сладолед с поширани смокини 3
Охладената смес се налива в подходяща купа и се поставя във фризер, докато стегне, като през 1 1/2 часа се разбърква.
4
Зехтинов сладолед с поширани смокини 4
Сиропът се приготвя, като в тенджера се налива виното, добавят се сокът от портокал, захарта, канелата и ваниловата есенция и се кипва. Слагат се смокините и се варят около 15 минути на много тих огън под капак.
5
Зехтинов сладолед с поширани смокини 5
Десертът се поднася, като в чиния се слагат топки от сладоледа и по няколко смокини (могат да се сервират топли или студени).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


197 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: