Смокинов пай с бадемов блат

Дата: 17.11.2005
Източник: Бон Апети
Смокинов пай с бадемов блат
 
Необходими продукти:
50 г масло
2 щипки анасоново семе
4-5 с. л. кафява захар
1 дафинов лист
2 яйца
10-12 орехови ядки
10-12 смокини
250 мл течна сметана
2 щипки копърово семе
2 щипки анасоново семе
2 с. л. захар
50 г бадеми
1/2 ч. л. сол
2 с. л. кафява захар
1/2 ч. ч. пудра захар
1 ч. ч. брашно
1 яйце
2 щипки копърово семе
 

Начин на приготвяне:
1
Смокинов пай с бадемов блатБадемите се смилат. След това се ароматизират с копърово и анасоново семе, прибавя се захарта и се смила на прах.
2
Смокинов пай с бадемов блат 2Брашното се пресява в купа, смесва се със смлените бадеми и постепенно се добавят парченца масло. Сипва се кафявата захар и се мачка, докато стане на трохи.
3
Смокинов пай с бадемов блат 3Яйцето се разбива с 1 с. л. студена вода и сол. Прибавя се към брашното заедно с пудрата захар и се меси с ръце, докато се получи лепкаво тесто. Поставя се в предварително намазнена тавичка, като се покриват и стените. Почива в хладилник 1/2–1 час, покрито.
4
Смокинов пай с бадемов блат 4Блатът се надупчва с вилица, поставя се в предварително загрята на 200-220 градуса фурна и се пече 8-10 минути. След това се приглажда с лъжица и се оставя да се охлади.
5
Смокинов пай с бадемов блат 5Сметаната се налива в тенджерка. Слагат се дафинов лист, анасоново и копърово семе и се кипва. Къкри, докато половината течност се редуцира. Оставя се да се охлади, след което се прецежда.
6
Смокинов пай с бадемов блат 6Смокините се разрязват на две, но без да се разделят напълно. Във всяка половинка се слага по една орехова ядка.
7
Смокинов пай с бадемов блат 7Яйцата се разбиват и в тях се налива прецедената сметана.
8
Смокинов пай с бадемов блат 8Смокините се нареждат върху блата, а около тях се налива кремът. Поръсва се с кафява захар и се пече 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта