Ловджийско мезе

Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2006
Ловджийско мезе
 
Необходими продукти:
250 г бонфиле от елен
гъби за гарнитура
20 г краве масло
олио за пържене
сокът от 1/2 лимон
2 с. л. олио
1 щипка ливадска мерудия
1 щипка черен пипер
1 щипка мащерка
1 щипка риган
1 щипка сол
50 г бекон
20 г краве масло
50 мл готов тъмен сос
1 шепа трънкосливки
1 скилидка чесън
2 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Ловджийско мезе
Сокът от лимон, олиото и подправките за маринатата се смесват в подходящ съд. Месото се оставя да престои в приготвената марината около 1 час.
2
Ловджийско мезе 2
Беконът се нарязва на малки кубчета. Олиото се загрява, в него се слагат маслото и скилидката чесън. След минута скилидката се изважда, сипва се беконът и се запържва. Налива се тъмният сос, сипват се трънкосливките, кипва се и се сваля от котлона.
3
Ловджийско мезе 3
Маринованото месо се нарязва на тънки ленти и се пържи в загретите олио и масло. Гъбите се нарязват на филийки и се изпичат на сух тиган.
4
Ловджийско мезе 4
Готовото месо се сервира в порционна чиния, залива се със соса и се гарнира с гъбите.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: