Лозови сарми със зелени маслини

Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
20-25 бр. лозови листа
200 г ориз
150 г обезкостени зелени маслини
50 г смлени орехови ядки
50 г стафиди
1 глава лук
8-10 с. л. олио
1 ч. л. сух джоджен
1 ч. л. сух копър
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми със зелени маслини
Лукът се нарязва и се запържва за 1-2 минути в предварително загрятото олио. Изсипва се оризът, разбърква се и когато стане "стъклен", се добавят смлените орехови ядки. Разбърква се отново и се наливат 200 мл гореща вода.
2
Лозови сарми със зелени маслини 2
Щом оризът поеме по-голяма част от водата, се изсипват наситнените маслини. Подправя се с черен пипер, джоджен и копър. Накрая се слагат стафидите, разбърква се добре.
3
Лозови сарми със зелени маслини 3
Плънката се завива в лозовите листа. Готовите сарми се нареждат в тенджера, затискат се с чиния, заливат се с гореща вода и се варят 25 минути на тих огън под капак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: