Лучена тарта с маслини

Източник: Бон Апети
Дата: 06.02.2004
Лучена тарта с маслини
 
Необходими продукти:
за тестото:
3 ч. ч. брашно (360-400 г)
150 г маргарин (краве масло)
1 ч. л. сол
2 ч. л. копърово семе

за плънката:
1/2 ч. ч. прясно мляко
чили сос на вкус
1/2 ч. л. сол
2-3 щипки мащерка
1 с. л. горчица
3-4 с. л. зехтин
2-3 консервирани червени чушки
100-150 г обезкостени маслини
5-6 глави кромид лук
50-100 г кашкавал
1/2 ч. ч. заквасена сметана
3 яйца
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лучена тарта с маслини
Тестото се приготвя, като брашното, маргаринът, солта и стритото копърово семе се размесват на ръка. Меси се, докато маргаринът се разтопи и се получат едри трохи. Постепенно се сипват 3-5 с. л. студена вода и месенето продължава до получаването на твърдо тесто. Покрива се с домакинско фолио или кърпа и се оставя в хладилник за 30-40 минути.
2
Лучена тарта с маслини 2
За плънката лукът се реже на шайби, които се разделят на отделни пръстени. Запържват се в сгорещения зехтин до карамелизиране и се отстраняват от котлона. Прибавят се нарязаните на колелца обезкостени маслини и чушките (надребно) и се разбърква.
3
Лучена тарта с маслини 3
Яйцата се разбиват с млякото и се добавят сметаната, горчицата, чили сосът, солта и пиперът. Разбива се до пълното смесване на продуктите.
4
Лучена тарта с маслини 4
Охладената и отпочинала топка тесто се поставя между два листа фолио и се разточва в кръгла форма с размер по-голяма от тавата за печене. Внимателно се прехвърля в предварително намаслената тава и се притиска с длани, за да прилепне към дъното и стените.
5
Лучена тарта с маслини 5
Върху тестото се разпределят карамелизираният лук, маслините и чушките и се залива с яйчено-млечната смес. Настъргва се кашкавалът, поръсва се с мащерката и се пече при температура 120 градуса 40-45 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: