Мадлени с шоколад

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 10.04.2018
Мадлени с шоколад
Мадлени с шоколад
 
Необходими продукти:
2 яйца
120 г захар
100 г брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
3 с. л. какао
75 г краве масло (разтопено и охладено)
1 ванилия

за ганаша:
50 мл сметана
50 г шоколад


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват със захарта. В купа се смесват брашното, бакпулвера, какаото и ванилията и постепенно се прибавят към яйчената смес. На тънка струйка се добавя маслото и се разбърква добре. Купата със сместа се покрива с фолио и се прибира в хладилник за 1 час.
2
Формичките за мадлени се намасляват и се пълнят с лъжица или пош на 2/3. Пекат се на 190 градуса за 10-12 минути. Изваждат се от формичките и се охлаждат върху решетка.

3
За ганаша в касерола се сгорещява сметаната и в нея се изсипва шоколадът, нарязан на дребно. Разбърква се, до пълно разтопяване на шоколада.
4
Мадлените се потапят в ганаша и се оставят върху решетка да изсъхне шоколадът.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: