Мъфини с пушена сьомга

Малки бижута, достойна украса за празничната ви трапеза
Източник: Бон Апети
Дата: 28.02.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
100 г царевично брашно
100 г пушена сьомга
1 пакетче бакпулвер (10 г)
4 яйца (размер L)
125 г краве масло
150 мл прясно мляко
1 връзка копър
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
250 г крем сирене
1 връзка копър
2 с. л. лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
Мъфини с пушена сьомга
В купа се смесват двата вида брашно, бакпулверът, сол и черен пипер на вкус.
2
Мъфини с пушена сьомга 2
В друга купа с телена бъркалка се разбиват яйцата, прясното мляко и разтопеното краве масло.
3
Мъфини с пушена сьомга 3
Двете смеси се събират, към тестото се добавят наситнените сьомга и копър и се разбърква.
4
Мъфини с пушена сьомга 4
В тава за мъфини с 12 дупки се поставят хартиени формички за мъфини. Сместа се разпределя в тях. Мъфините се пекат в загрята на 180 градуса с вентилатор за около 25 минути.
5
Мъфини с пушена сьомга 5
В купа се смесват крем сиренето, лимоновият сок и наситнен копър, по желание се подправя със сол и черен пипер.
6
Мъфини с пушена сьомга 6
Охладените мъфини се гарнират с крем сиренето.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2014
Много вкусна закуска,но не бива да се прекалява,защото стават малко тежки може би от комбинацията между маслото и пушената сьомга.Препоръчвам за любителите на рибата и морските деликатеси!Би станало много добре и с ролца от раци.
4.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2014
Това са първите мъфини, които съм правила и се получиха идеално :)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2014
Крема сирене и сьомгата и зелена \"меродийка\" разкошна комбинация, винаги печеливша!! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2014
Невена, няма проблем да замениш сьомгата с друга пушена риба по твой вкус :)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2014
Здравейте, любимо предаване, страхотна идея за мъфини! Въпреки че изобщо не обичам сьомгата бих ги пробвала... имате ли представа дали може да се замени с някаква друга риба? Поздрави!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: