Макарони със сирена

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 07.02.2017
Макарони със сирена
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. макарони
20 г краве масло
1 с. л. брашно
250 мл прясно мляко
100 г кашкавал
50-60 г сирене „Чедър“
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Макароните се сваряват в подсолена вода.
2
Брашното се запържва в маслото, в дълбок тиган, до златисто.
3
Бавно се налива млякото, като се бърка непрекъснато, докато се получи гладка смес.
4
Съдът се дърпа от огъня и се прибавят настърганите кашкавал и чедър, и се разбърква, докато се разтопят.
5
Макароните се отцеждат и се прибавят към соса.
6
Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
7
Сервира се, докато макароните са още топли.


Съвет:
Може да добавите и други сирена, като количеството на сирената е по ваше желание.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: