Малинов мус „Дипломат“

Дата: 27.07.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
200 г брашно
110 г краве масло (със стайна температура)
50 г захар Сладея
2 жълтъка
1 щипка сол
за муса:
350 мл животинска сметана
300 мл прясно мляко
100 г пресни малини
80 г малинов конфитюр
60 г шамфъстъци (за поръсване)
50 г захар Сладея
10 г бурбонска ванилова захар
1 яйце (+ 1 жълтък)
2 с. л. царевично нишесте
1 1/2 ч. л. желатин
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Малинов мус „Дипломат“Маслото се разбива със захарта, докато се получи пухкава смес.
2
Малинов мус „Дипломат“ 2Добавят се жълтъците и отново се разбива. Поръсват се брашното и солта и се разбива с миксер, до хомогенизиране.
3
Малинов мус „Дипломат“ 3Полученото тесто се оформя като диск, завива се в прозрачно фолио и се прибира в хладилник за 30 минути. След това се разточва върху набрашнен плот и с помощта на ринг от него се изрязват 4 кръга.
4
Малинов мус „Дипломат“ 4Поставят се във форми за крем брюле, застлани с пергаментова хартия. С останалото тесто се покриват стените на формите. Слагат се в хладилник, за да стегне маслото.
5
Малинов мус „Дипломат“ 5След това се покриват с пергаментова хартия и се посипват с морска сол.
6
Малинов мус „Дипломат“ 6Пекат се 15-20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се и се изваждат от формите.
7
Малинов мус „Дипломат“ 7Желатинът се накисва в 1 с. л. студена вода и се оставя да набъбне.
8
Малинов мус „Дипломат“ 8Яйцето и жълтъкът се разбъркват с нишестето и 50 мл прясно мляко.
9
Малинов мус „Дипломат“ 9Останалото мляко и двата вида захар се загряват.
10
Малинов мус „Дипломат“ 10Топлото, подсладено мляко се налива към яйчената смес и се разбърква. След това сместа се прехвърля в касерола, загрява се и се вари, докато се сгъсти.
11
Малинов мус „Дипломат“ 11Добавя се малинов конфитюр и се вари още 30 секунди.
12
Малинов мус „Дипломат“ 12Желатинът се разтваря на водна баня. Съдът се дърпа от котлона и кремът се разбърква с желатина. Оставя се да се охлади до стайна температура.
13
Малинов мус „Дипломат“ 13Сметаната се разбива на сняг и внимателно се разбърква в крема.
14
Малинов мус „Дипломат“ 14Полученият мус се разпределя в изпечените основи. Охлажда се. Сервира се с малини и накълцани шамфъстъци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Дияна Тодорова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Риба със спаначен сос
Галина Димитрова коментира рецептата Султан кебап
Галина Димитрова се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Ризото с тиква и скариди
Дени Маринова коментира рецептата Сьомга на тиган
monikabella555 се регистрира в сайта.
Ивайло се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Хрупкав хляб със сусам
Angelina Daneva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта