Чийзкейк „Шварцвалд“

Неустоимо изкусителен
Източник: Бон Апети
Дата: 11.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
200 г шоколадови бисквити
80 г краве масло

за крема:
300 г отцедени череши от компот
300 г заквасена сметана
300 г крем сирене
180 г пудра захар
100 мл бренди
1/2 пакетче желатин
1 ванилия
1 с. л. лимонов сок

за топинга:
200 мл сок от черешов компот
50 г захар
2 с.л. царевично нишесте


Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк „Шварцвалд“
Бисквитите за основата се смилат и се разбъркват добре с разтопеното масло.
2
Чийзкейк „Шварцвалд“ 2
Сместа се изсипва във форма за торта с подвижно дъно с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия.
3
Чийзкейк „Шварцвалд“ 3
Заравнява се и блатът се пече 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След това се оставя да се охлади.
4
Чийзкейк „Шварцвалд“ 4
Черешите се почистват от костилките, заливат се с брендито и се оставят така, за да поемат аромата.
5
Чийзкейк „Шварцвалд“ 5
Крем сиренето се разбърква със сметаната, захарта, ванилията и лимоновия сок.
6
Чийзкейк „Шварцвалд“ 6
Желатинът се накисва в студена вода. Когато набъбне, се загрява на водна баня, за да се разтвори.
7
Чийзкейк „Шварцвалд“ 7
Постепенно се налива в крема, като се разбърква внимателно.
8
Чийзкейк „Шварцвалд“ 8
Върху охладената бисквитена основа се разпределят отцедените череши, а брендито се заделя за топинга. Отгоре се изсипва кремът и се заравнява.
9
Чийзкейк „Шварцвалд“ 9
Чийзкейкът се прибира в хладилник за 6 часа.
10
Чийзкейк „Шварцвалд“ 10
Сокът от компота се разбърква с брендито, захарта и нишестето. Сместа се вари на умерен огън, докато се сгъсти.
11
Чийзкейк „Шварцвалд“ 11
Отстранява се от котлона. Оставя се да се охлади.
12
Чийзкейк „Шварцвалд“ 12
Чийзкейкът се нарязва на парчета и се залива с топинга.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2021
Страхотен чийзкейк! Много лесен и същевременно вкусен!
3.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2020
Прекрасен, аз използвах ягоди вместо череши и пак се получи чудесно.
2.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2017
Прекрасен чийзкейк. И наистина много лесен за приготвяне. До администратор: Моля, дайте съвет, не мога да качвам снимки от мобилния си телефон
1.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2017
Уникална рецепта! Изключително лесна, а резултатът е страхотен. Аз я направих с ром, тъй като нямах бренди, но пак стана супер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: