Чийзкейк „Шварцвалд“

Дата: 14.07.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
200 г шоколадови бисквити
80 г краве масло
за крема:
300 г отцедени череши от компот
300 г заквасена сметана
300 г крем сирене
180 г пудра захар
100 мл бренди
1/2 пакетче желатин
1 ванилия
1 с. л. лимонов сок
за топинга:
200 мл сок от черешов компот
50 г захар
2 с.л. царевично нишесте

Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк „Шварцвалд“Бисквитите за основата се смилат и се разбъркват добре с разтопеното масло.
2
Чийзкейк „Шварцвалд“ 2Сместа се изсипва във форма за торта с подвижно дъно с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия.
3
Чийзкейк „Шварцвалд“ 3Заравнява се и блатът се пече 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След това се оставя да се охлади.
4
Чийзкейк „Шварцвалд“ 4Черешите се почистват от костилките, заливат се с брендито и се оставят така, за да поемат аромата.
5
Чийзкейк „Шварцвалд“ 5Крем сиренето се разбърква със сметаната, захарта, ванилията и лимоновия сок.
6
Чийзкейк „Шварцвалд“ 6Желатинът се накисва в студена вода. Когато набъбне, се загрява на водна баня, за да се разтвори.
7
Чийзкейк „Шварцвалд“ 7Постепенно се налива в крема, като се разбърква внимателно.
8
Чийзкейк „Шварцвалд“ 8Върху охладената бисквитена основа се разпределят отцедените череши, а брендито се заделя за топинга. Отгоре се изсипва кремът и се заравнява.
9
Чийзкейк „Шварцвалд“ 9Чийзкейкът се прибира в хладилник за 6 часа.
10
Чийзкейк „Шварцвалд“ 10Сокът от компота се разбърква с брендито, захарта и нишестето. Сместа се вари на умерен огън, докато се сгъсти.
11
Чийзкейк „Шварцвалд“ 11Отстранява се от котлона. Оставя се да се охлади.
12
Чийзкейк „Шварцвалд“ 12Чийзкейкът се нарязва на парчета и се залива с топинга.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2017
Прекрасен чийзкейк. И наистина много лесен за приготвяне. До администратор: Моля, дайте съвет, не мога да качвам снимки от мобилния си телефон
1.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2017
Уникална рецепта! Изключително лесна, а резултатът е страхотен. Аз я направих с ром, тъй като нямах бренди, но пак стана супер.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта