Тарт с маскарпоне и нектарини

Наслада за всички сетива
Източник: Бон Апети
Дата: 11.07.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
200 г чаени бисквити с масло
125 г краве масло
50 г захар
1 щипка сол

за крема:
5 нектарини
400 г сирене „Маскарпоне“
100 г пудра захар
200 мл животинска сметана
10 г бурбонска ванилова захар


Начин на приготвяне:
1
Тарт с маскарпоне и нектарини
Бисквитите се смилат и се разбъркват с маслото, захарта и солта.
2
Тарт с маскарпоне и нектарини 2
Получените трохи се изсипват във форма с подвижно дъно, застлана с хартия за печене. Притискат се добре, така че да се получи кора, която се пече 10–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се и се оставя да се охлади.
3
Тарт с маскарпоне и нектарини 3
Маскарпонето се разбива със захарта и ваниловата захар.
4
Тарт с маскарпоне и нектарини 4
Сметаната се разбива на сняг и на два пъти се прибавя към маскарпонето.
5
Тарт с маскарпоне и нектарини 5
Кремът се изсипва върху основата и се заглажда.
6
Тарт с маскарпоне и нектарини 6
Нектарините се разполовяват. Костилките се махат и плодовете се нарязват на тънки филийки.
7
Тарт с маскарпоне и нектарини 7
Подреждат се върху крема с овалната страна нагоре, като се започва от средата и се редят в кръгове, така че да заприличат на разлистено цвете.
8
Тарт с маскарпоне и нектарини 8
Сладкишът се охлажда и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2017
Чуден стана!
2.
Изпрати
лично съобщение

02.08.2017
Много вкусен и ефектен тарт.
1.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2017
Десерта стана много приятен на вкус и изключително красив. Следващия път бих сложила по-малко масло. Незнам защо, но не мога да качвам снимки към рецептите. А се получи точно както на снимката.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: