Бананови близалки с глазура

Дата: 05.07.2017
Източник: Лъки
ТИТЛА: Чирак
Бананови близалки с глазура
 
Необходими продукти:
200 г млечен шоколад
200 г бял шоколад
50 г кафява захар
10 мл ром
3 банана
2 пакетчета меденки (за предпочитане кръгли)
декорации за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Разтопявате двата вида шоколад на водна баня, в различни съдове, като сипвате и в двата съда по 25 г кафява захар и по 5 мл ром.
2
Обелвате бананите и ги нарязвате на дебели кръгчета.
3
Слагате по 1 резен банан между 2 меденки. След това ги нанизвате на шишче, потапяте ги в шоколад и ги оставяте върху тава, за да се отцеди шоколадът.
4
Накрая поръсвате с декорация по-избор. Оставяте близалките да се охладят за 30-40 минути и ги поднасяте.


Съвети:
Добре е, да потапяте близалките, докато шоколадът е топъл.

Препоръчително е, да не оставяте обелените банани много дълго време на открито, защото ще омекнат и/или ще почернеят - затова трябва да действате бързичко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта