Малинов мус

Само с 4 продукта
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 21.06.2020
Малинов мус
 
Необходими продукти:
230 г малини
350 мл течна млечна сметана с висока масленост
250 г маскарпоне
6-7 с.л. пудра захар


Начин на приготвяне:
1
От малините отделих 4-5 за украса. Другите измих, отцедих и сложих в кухненския робот с 2 с.л. пудра захар. Пасирах ги до гладка смес. По-голяма, но ситна цедка сложих върху купа и в нея изсипах малиновото пюре. С помощта на лъжица го прецедих, за да се отделят семенцата. Готовото гладко пюре оставих настрана.
2
В дълбока купа изсипах много добре охладената течна сметаната и започнах да разбивам. Когато се сгъсти, добавих 4 с.л. пудра захар и след няколко секунди и маскарпонето. Разбих до хомогенизиране на сместа. Добавих малиновото пюре и разбърках.Тук е моментътн да прецените дали мусът е достатъчно сладък за вашия вкус.
3
Разпределих малиновия мус в 5 чаши и оставих да се охлади преди поднасяне. Украсих с малинка и листенце мента.
Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: