Малинов оцет

Домашно приготвен
Източник: Бон Апети
Дата: 14.08.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г малини
300 мл бял винен оцет
80 г захар


Начин на приготвяне:
1
Малинов оцет
Малините се слагат в стъклен съд, намачкват се леко и се заливат с оцета.
2
Малинов оцет 2
Покриват се първо с прозрачно фолио.
3
Малинов оцет 3
След това се покриват и с алуминиево фолио и се оставят така за една седмица на тъмно и студено (в мазе или в хладилник), като периодично се разбъркват.
4
Малинов оцет 4
След това се прецеждат през марля и цедка, като плодовете не трябва да се притискат, за да не стане мътен оцетът.

5
Малинов оцет 5
Отцедената смес се слага в керамична касерола, сипва се захарта и се готви около 10–15 минути на слаб огън (не бива да кипи), като периодично се отпенва.
6
Малинов оцет 6
Готовият малинов оцет се налива в стерилизирани стъклени шишета и се охлажда.

Съвети:
Най-вкусен е една седмица след като е приготвен.
За да обогатите вкуса на оцета, в шишетата може да сложите стрък мащерка, стрък розмарин, или пипер меланж.
Отцедените малини може да прецедите и да кипнете сместа със захар – ще получите сладко-кисел сос, подходящ за запечено сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: