Дроб сарми с лапад

Дата: 20.04.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 агнешки комплект
150 г бисерен ориз
3 връзки лапад
2 връзки пресен чесън
2 връзки пресен лук
1 връзка магданоз
1/2 връзка джоджен
1/2 връзка копър
2 с. л. олио
1 с. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус
за соса:
100 г заквасена сметана
1/2 връзка киселец
2 с. л. зехтин
1 ч. л. дижонска горчица
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Дроб сарми с лападАгнешкият комплект се измива със студена вода. Агнешкият комплект се измива със студена вода. Черният дроб се отделя, а останалите дреболии се заливат с вода, колкото да ги покрие, и се сваряват до готовност. Охлаждат се. Бульонът се запазва.
2
Дроб сарми с лапад 2Черният дроб се попарва в гореща вода за 3–4 минути. Охлажда се.
3
Дроб сарми с лапад 3Всички дреболии се нарязват на малки кубчета.
4
Дроб сарми с лапад 4Лукът, чесънът, копърът, джодженът и магданозът се наситняват.
5
Дроб сарми с лапад 5В загрятото олио се запържват дреболиите и нарязаните зелении.
6
Дроб сарми с лапад 6Прибавя се оризът, разбърква се и се подправя с червения пипер, сол и черен пипер на вкус.
7
Дроб сарми с лапад 7Наливат се 500 мл от бульона от варенето и се оставя оризът да поема течността. Дърпа се от огъня.
8
Дроб сарми с лапад 8Лападът се попарва с кипяща вода.
9
Дроб сарми с лапад 9След това се шокира в леденостудена.
10
Дроб сарми с лапад 10От плънката и листата лапад се завиват стегнати сарми.
11
Дроб сарми с лапад 11Подреждат се в тенджера, налива се бульон, колкото да ги покрие, притискат се с чиния, похлупват се и се готвят на тих огън около 30 минути.
12
Дроб сарми с лапад 12Киселецът се пасира със сметаната, лимоновия сок, горчицата и зехтина. Посолява се на вкус.
13
Дроб сарми с лапад 13Сармите се поднасят със соса от киселец.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта