Сьомга на фурна с орехи

Апетитно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
440 г филе от сьомга
80 г орехи
40 г краве масло
1/2 лимон
1/4 връзка копър
1 с. л. светла кафява захар
сол и черен пипер на вкус

за салатата:
100 г маслини
2 бр. бейби маруля („Романа“)
1 глава червен лук
1 цикория
1 авокадо
1 морков
1/2 лимон
50 мл зехтин „Екстра върджин“
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Сьомга на фурна с орехи
Сьомгата се овкусява със сол и черен пипер и се пече около 6 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
2
Сьомга на фурна с орехи 2
Орехите и копърът се накълцват и се смесват с кафявата захар, лимоновия сок, разтопеното масло, сол и черен пипер на вкус.
3
Сьомга на фурна с орехи 3
Сьомгата се покрива с тази смес и се запича за още 5–10 минути.
4
Сьомга на фурна с орехи 4
Марулята и цикорията се режат наедро.
5
Сьомга на фурна с орехи 5
Авокадото се разполовява, костилката се отстранява, а месестата част се нарязва на ивички.
6
Сьомга на фурна с орехи 6
Морковът се обелва и се оформя на фини ленти, а лукът се реже натънко.
7
Сьомга на фурна с орехи 7
Така подготвените зеленчуци се смесват в купа, прибавят се и маслините.
8
Сьомга на фурна с орехи 8
Салатата се овкусява със зехтин, лимонов сок и сол. Разбърква се добре.
9
Сьомга на фурна с орехи 9
Рибата се поднася със салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2022
Поредната страхотна рецепта.Много съм доволна от резултата. Да сте живи и здрави и все така да ни радвате с уникалните си кулинарни творения
7.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2021
Вкусно!!!
6.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2021
Страхотно се получи и времето за печене е идеално!
5.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2020
Страхотна рецепта, много приятен вкус, страхотна комбинация със сладко-кисело.
4.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2019
Фантастична стана . Аз направих гарнитура глазирани моркови с мед.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: