Енчилада с телешко

Дата: 21.04.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за пълнежа:
600 г телешка кайма от врат
60 г зелени чушки „Халапеньо“ (от буркан, нарязани)
60 мл зехтин
1 малка консерва червен боб
1 глава лук
1 ч. л. кимион
1/4 ч. л. сухо чили
сол на вкус
за соса:
800 г пасирани домати (от консерва)
30 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 люта чушка
2 с. л. доматен концентрат
сол на вкус
за тортилите:
4 пшенични тортили
350 г сирене „Чедър“
300 г заквасена сметана
2 домата
1 глава червен лук
1 връзка кориандър

Начин на приготвяне:
1
Енчилада с телешкоЛукът, чушката и чесънът за соса се накълцват и се запържват в сгорещения зехтин.
2
Енчилада с телешко 2Добавят се доматеният концентрат, пасираните домати и 200 мл вода. Готви се около 10 минути, посолява се и се дърпа от огъня.
3
Енчилада с телешко 3Лукът за плънката се реже на кубчета и се запържва в зехтина. Добавя се каймата и се пържи, докато се образуват златистокафяви трохи.
4
Енчилада с телешко 4Овкусява се с чили, кимион и накълцани люти чушки. Посолява се.
5
Енчилада с телешко 5Прибавя се и 1 черпак от соса, дърпа се от огъня и се разбърква с отцедения боб.
6
Енчилада с телешко 6Сиренето „Чедър“ се настъргва на едро ренде. Заквасената сметана се разбърква.
7
Енчилада с телешко 7Тавата за печене се маже с част от соса.
8
Енчилада с телешко 8Всяка тортила се намазва с малко от соса, като трябва да остане и за заливка.
9
Енчилада с телешко 9В тортилите се слага от месото с боб, малко от сметаната, поръсват се с част от сиренето и се завиват на рула.
10
Енчилада с телешко 10Подреждат се тавата, заливат се с останалия доматен сос и се поръсват с останалото сирене.
11
Енчилада с телешко 11Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
12
Енчилада с телешко 12Кориандърът се накълцва, а доматите и червеният лук се режат на малки кубчета, разбърква се.
13
Енчилада с телешко 13Енчиладите се поднасят със салцата от домати и лук и останалата сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2017
Вкусно и много засищащо!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна коментира рецептата Трайфъл „Пиня колада“
Svetoslava Mechkova се регистрира в сайта.
Евгения Михайлова се регистрира в сайта.
nellyan коментира рецептата Мусака от тиквички с кайма
nellyan коментира рецептата Тиква с ябълки на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта