Енчилада с телешко

Дата: 17.01.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за пълнежа:
600 г телешка кайма от врат
60 г зелени чушки „Халапеньо“ (от буркан, нарязани)
60 мл зехтин
1 малка консерва червен боб
1 глава лук
1 ч. л. кимион
1/4 ч. л. сухо чили
сол на вкус
за соса:
800 г пасирани домати (от консерва)
30 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1 люта чушка
2 с. л. доматен концентрат
сол на вкус
за тортилите:
4 пшенични тортили
350 г сирене „Чедър“
300 г заквасена сметана
2 домата
1 глава червен лук
1 връзка кориандър

Начин на приготвяне:
1
Енчилада с телешкоЛукът, чушката и чесънът за соса се накълцват и се запържват в сгорещения зехтин.
2
Енчилада с телешко 2Добавят се доматеният концентрат, пасираните домати и 200 мл вода. Готви се около 10 минути, посолява се и се дърпа от огъня.
3
Енчилада с телешко 3Лукът за плънката се реже на кубчета и се запържва в зехтина. Добавя се каймата и се пържи, докато се образуват златистокафяви трохи.
4
Енчилада с телешко 4Овкусява се с чили, кимион и накълцани люти чушки. Посолява се.
5
Енчилада с телешко 5Прибавя се и 1 черпак от соса, дърпа се от огъня и се разбърква с отцедения боб.
6
Енчилада с телешко 6Сиренето „Чедър“ се настъргва на едро ренде. Заквасената сметана се разбърква.
7
Енчилада с телешко 7Тавата за печене се маже с част от соса.
8
Енчилада с телешко 8Всяка тортила се намазва с малко от соса, като трябва да остане и за заливка.
9
Енчилада с телешко 9В тортилите се слага от месото с боб, малко от сметаната, поръсват се с част от сиренето и се завиват на рула.
10
Енчилада с телешко 10Подреждат се тавата, заливат се с останалия доматен сос и се поръсват с останалото сирене.
11
Енчилада с телешко 11Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
12
Енчилада с телешко 12Кориандърът се накълцва, а доматите и червеният лук се режат на малки кубчета, разбърква се.
13
Енчилада с телешко 13Енчиладите се поднасят със салцата от домати и лук и останалата сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2017
Вкусно и много засищащо!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта