Маринована агнешка плешка

Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2005
Маринована агнешка плешка
 
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
1-2 с. л. варненска шарена сол
1 к. ч. олио
1 глава лук
1 лимон
6-7 скилидки чесън
7-8 стръка джоджен
2 стръка пресен лук
100 г мед
1/2 връзка целина
300 мл бира
1/2 връзка магданоз

за варненска сол:
1 щипка джоджен
10 г черен пипер
10 г червен пипер
100 г универсална подправка
100 г сол
1 щипка мащерка


Начин на приготвяне:
1
Маринована агнешка плешка
Приготвя се шарената сол, като всички изброени съставки се смесват добре.
2
Маринована агнешка плешка 2
Плешката се маринова с коктейла от подправки и се поставя в центъра на тавата. Лимонът се нарязва на колелца, лукът - наедро, морковите – по диагонал на колелца.
3
Маринована агнешка плешка 3
Зеленчуците се подреждат около плешката, добавят се колелцата лимон, магданоз, целина, джоджен и чесън (без да се реже).
4
Маринована агнешка плешка 4
В подходящ съд се смесват бирата, медът и 300 мл вода, разбъркват се добре и се прибавят към плешката.
5
Маринована агнешка плешка 5
Налива се олиото и ястието се пече 30 минути в нагорещена фурна при температура 200 градуса.
СЪВЕТ: Може да се покрие с алуминиево фолио, за да не изгори.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: