Мариновани пилешки бутчета с картофи на фурна

Сочни и крехки
Източник: Десислава
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 19.03.2018
Мариновани пилешки бутчета с картофи на фурна
 
Необходими продукти:
8 пилешки бутчета
1 кг картофи
1/2 к. ч. краве масло
1/2 к. ч. олио
сол и черен пипер

за маринатата:
червен пипер
универсална подправка
олио
чесън на прах


Начин на приготвяне:
1
Продуктите за маринатата се смесват и пилешките бутчета се намазват с получената смес. Оставят се за известно време, да се мариноват.
2
Картофите се обелват, нарязват се и се слагат в тавата за печене. Поръсват се със сол и черен пипер.
3
Върху тях се подреждат бутчетата и се залива с мазнината (олиото и разтопеното масло). Налива се гореща вода, колкото да покрие продуктите и ястието се пече на максимална температура, докато остане на мазнина и бутчетата се запекат добре. По желание пилешките бутчета се обръщат и от другата страна, за да се изпекат равномерно.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2019
Беше много вкусно. Благодаря много за тази рецепта.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2018
Както винаги много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Athanasios Tsalkatis се регистрира в сайта.
Nevena коментира рецептата Овчарски пай
Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: