Свинско месо с гъбен сос

Свинско месо в гъбен сос с бира, бяло вино и мляко
Източник: Bettyna Venkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 27.06.2018
Свинско месо с гъбен сос
Свинско месо с гъбен сос
Свинско месо с гъбен сос
 
Необходими продукти:
около 1,2 кг свинско месо (рибица или друг вид),
нарязано на пържоли
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
(сладък или лют - по ваш избор)
50 мл соев сос
50 мл бяло вино
50 мл зехтин (или олио)
1-2 глави чесън (по желание)
200 мл бира

за гъбения сос:
500 г гъби (печурки)
50 г краве масло
150 мл прясно мляко
1 щипка сол
2 с. л. брашно
черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Мариноваме нарязаното на пържоли месо, като го поставяме в дълбок съд и го поливаме със смес от 100 мл бира, соевия сос, олиото, бялото вино и подправките.

2
Преместваме месото в тава за печене, заедно с маринатата, главите чесън, останалите 100 мл бира и 100 мл вода.

3
Пече се във фурна на 180-200 градуса до готовност на месото (времето зависи от вида свинско месо, който сте избрали).
4
Тавата се изважда и месото се завива, за да се запази топло. Сосът от печенето се прецежда.
5
Гъбите за соса се почистват и се нарязват на тънки парчета. Задушават се с маслото, под капак, докато омекнат. Посоляват се и се прибавя брашното.
6
Разбъркват се внимателно и непрекъснато, докато променят цвета си. Постепенно се добавят прецеденият сос от печенето на свинското месо и прясното мляко. Готви се, докато сосът се сгъсти. Пържолите се поднасят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



138 ДУШИ ОНЛАЙН
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: