Здравословен обяд с лапад, яйца и извара
Лора и Стоян
1. |
Изпрати
лично съобщение |
12.04.2017 Край! Повече няма да си играя да навивам малки сармички. Минавам твърдо на мързалива сарма.))) Волността, която си позволих е да добавя пълна шепа със стафиди. Техният сладък вкус се уравновесява от соса и се получава хармония на вкусовете. Отначало смятах, че зехтинът в соса е твърде много, но след цялостното изпълнение на рецептата се убедих за кой ли път, колко точни пропорции предлагат Лора и Стоян. Първоначалното количество изобщо не е много, даже сармата изглежда сухичка, но заливката дава необходимото омазняване и то с необработен термично зехтин. Хе-хе, една порция не е достатъчна за тази вкусотия, затова беше добавена и с още половина.))) Отива в любими!
|
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...