Маслини в тесто

Дата: 24.11.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
200 мл затоплено прясно мляко
180 мл олио
1 пакетче суха мая (7 г)
1/2 ч. л. сол
за плънката:
300 г зелени маслини (без костилки)
20 мл олио
2 печени червени чушки (от буркан без оцет)
1 глава лук
за намазване:
1 жълтък

Начин на приготвяне:
1
Маслини в тестоМаята се разтваря в млякото и се налива към смесеното със солта брашно. Прибавя се олиото и се замесва твърдо тесто, което се оставя да втаса, тестото става тежко, не толкова еластично.
2
Маслини в тесто 2Маслините, чушките и лукът за плънката се накълцват.
3
Маслини в тесто 3Лукът се пържи в олиото, докато омекне, без да се карамелизира, прибавят се чушките и маслините, и се пържи още 2–3 минути. Сместа се охлажда.
4
Маслини в тесто 4Тестото се разделя на 20 малки топки, които леко се разточват, може и с ръце.
5
Маслини в тесто 5Във всяко парче тесто се слага по малко от плънката.
6
Маслини в тесто 6Срещуположните краища се затварят, като се притискат.
7
Маслини в тесто 7Мажат се с разбит с вода жълтък и се пекат около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Lora Manova-Dzhekova коментира рецептата Дип от патладжани
TE коментира рецептата Кръмбъл със смокини
Антония коментира рецептата Булгур пилаф със спанак
Krasimir Petrov се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
dragonfairy се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Огретен от картофи
Ivaylo Dimitrov се регистрира в сайта.
Max Semeen Profil се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта