Медальони от свинско бонфиле на грил

Предварително мариновани в смес от сметана, моркови и горчица
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг свинско бонфиле
400 г заквасена сметана
1 морков
1 скилидка чесън
2 с. л. дижонска горчица
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Медальони от свинско бонфиле на грил

Бонфилето се обезципява, като мазнината се оставя.

 


2
Медальони от свинско бонфиле на грил 2

Нарязва се косо на медальони, които леко се притискат с ръка.

 


3
Медальони от свинско бонфиле на грил 3

Морковът се настъргва на ситно ренде. Смесва се със заквасената сметана, чесънът, стрит на паста, дижонската горчица и зехтинът. Подправят се със сол и черен пипер.

 


4
Медальони от свинско бонфиле на грил 4

Месото се слага в млечната смес, така че тя да го покрива хубаво. Оставя се да се маринова за 30–40 минути.

 


5
Медальони от свинско бонфиле на грил 5

След това се запича на грил (скара, грил тиган, плоча) до готовност.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2017
Маринатата ми хареса, но месото ми беше много сухо!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: