Сьомга „Ескабече“

Маринована риба в букет от аромати, портокалов сок, вино и зехтин. Разбира се, ще откриете и пикантна нотка
Източник: Бон Апети
Дата: 26.11.2012
Сьомга „Ескабече“
 
Необходими продукти:
4 еднакви по големина филета сьомга (800 г общо)
3 скилидки чесън
6 стръка пресен лук
2 червени люти чушки
кората и сокът от 1 портокал
50 мл бяло вино
50 мл бял винен оцет
150 мл зехтин
3 с. л. зехтин за пържене
2 дафинови листа
1 с. л. кориандър на зърна
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сьомга „Ескабече“

Кожата от филетата се отстранява и рибата се подсушава върху кухненска хартия.

 


2
Сьомга „Ескабече“ 2

Кориандърът се запича в сух тиган и след това се стрива в хаванче.

 


3
Сьомга „Ескабече“ 3

В съд се загряват 3 с. л. зехтин и в него се запържват филетата от всички страни, докато се сготвят. След това се прехвърлят в керамична тавичка (съдът не трябва да е метален).

 


4
Сьомга „Ескабече“ 4

Пресният лук се нарязва по диагонал и се поръсва върху рибата. Кората от портокал се настъргва и също се поръсва. Чушките се нарязват на тънки ленти, върху тях се изстисква портокаловият сок. Слага се и чесънът, нарязан на тънки шайби.

 

 


5
Сьомга „Ескабече“ 5

В купичка се смесват бялото вино, виненият оцет, стритият кориандър, дафиновите листа и останалият зехтин, сол, черен пипер, разбърква се и рибата се залива с маринатата.

 

 


6
Сьомга „Ескабече“ 6

Сьомгата се прибира в хладилника за 12 часа. Сервира се на стайна температура, по желание с филета портокал.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2015
С малко изменение:::)))
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Невероятна рецепта:) няколко пъти вече я приготвяме :) бон апети
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
vitorio78 се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Венециански бисквити
Даниела Стоянова се регистрира в сайта.
Ирина се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: