Риба треска под картофена коричка

Дата: 16.10.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г филе от треска
200 г царевица от консерва
200 сирене „Чедър”
4 яйца
1 с. л. краве масло
сокът от 1 лимон
4–5 стръка магданоз
1 ч. л. бял синап
сол и черен пипер на вкус
за картофеното пюре:
500 г картофи
50 мл прясно мляко
1 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус
за соса:
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
200 мл рибен бульон
50 мл животинска сметана

Начин на приготвяне:
1
Риба треска под картофена коричка
Картофите се сваряват след това се намачкват на пюре. Разбъркват се с маслото и  млякото. Овкусяват се със сол и черен пипер.

 


2
Риба треска под картофена коричка 2
Рибата се нарязва на кубчета и се овкусява със сол, черен пипер и лимоновия сок. Прибавя се маслото. Слага се в тава с капак, и се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути. (Ако тавата няма капак, покрийте с алуминиево фолио).

 

 


3
Риба треска под картофена коричка 3
Яйцата се сваряват за 9 минути и се обелват, нарязват се на кубчета. Магданозът се нарязва наситно, сиренето се настъргва, синапът се стрива в хаванче.

 


4
Риба треска под картофена коричка 4
В касерола се загрява маслото за соса и в него се запържва брашното. Постепенно се налива затопленият бульон (за да не станат бучки), след това се сипва сметаната. Сваля се от котлона и се слагат магданоза, сиренето, сол, черен пипер, царевицата, синапът и яйцата.

 


5
Риба треска под картофена коричка 5
Рибата се поставя в съд за печене и се залива със соса,. Покрива се с картофеното пюре с помощта на пош.

 


6
Риба треска под картофена коричка 6
Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, на средното ниво, докато пюрето се запече – за 15 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2018
Много вкусно. Подготовката е дълга, отне ми доста повече от 45 минути, но пък резултатът си заслужаваше. Получих комплименти.
1.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2014
Получи се добре. Мисля ,че би се получило и с пиле.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта