Задушено свинско по китайски

В тази рецепта е използвана китайската готварската техника „Червено готвене” – става въпрос за постигане на наситен червен цвят на храната, който в случая се получава благодарение на соевия сос и карамелизирана захар
Източник: Бон Апети
Дата: 16.05.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свинска плешка
1 глава броколи
500 г моркови
1 глава лук
2 скилидки чесън
40 г пресен джинджифил
300 г жасминов ориз
кората от 1 портокал
1/4 ч. ч. бяло десертно вино
1/4 ч. ч. оризов оцет
1/4 ч. ч. тъмен соев сос
1/4 ч. ч. кафява захар „Демерара“
1 пръчка канела
1 бр. звезден анасон


Начин на приготвяне:
1
Задушено свинско по китайски

Лукът се нарязва наситно, джинджифилът на тънки шайби. Морковите се обелват и се нарязват на едри шайби, чесънът се наситнява.

 


2
Задушено свинско по китайски 2

В съд се сипват оцетът, соевият сос, виното, захарта, добавят се звездният анасон, канелата, лукът, джинджифилът, чесънът, пръчката канела, морковите и портокаловата кора.

 


3
Задушено свинско по китайски 3

Отгоре се слага месото, нарязано на едри кубчета. Съдът се похлупва.

 

 


4
Задушено свинско по китайски 4

Готви се в загрята на 110 градуса фурна, с вентилатор, за 8 часа.

 


5
Задушено свинско по китайски 5

Когато месото е готово, се добавят броколите, накъсани на розички, и се похлупва отново. Готви се докато зеленчуците омекнат – около 20 минути.

 

 


6
Задушено свинско по китайски 6

Сервира се с жасминовият ориз, предварително сварен във вода в съотношение 1:2 за 15 минути, или според упътването на опаковката. Може да аранжирате ястието с помощта на ринг.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: