Южняшко пиле пилаф

Ястие от американския юг, за което спокойно можем да кажем, че стопля душата
Източник: Бон Апети
Дата: 12.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 горни пилешки бутчета
1 ч. ч. ориз „Басмати“
2 глави лук
3 скилидки чесън
2 ч. ч. пилешки бульон
100 г домати на кубчета от консерва
100 г бекон
3 с. л. олио
1 дафинов лист
4 стръка мащерка
1 връзка магданоз
50 г печени и белени фъстъци
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Южняшко пиле пилаф

Лукът и чесънът се нарязват наситно. Беконът се нарязва на кубчета. Бутчетата се овкусяват със сол и черен пипер и се запържват в загрятото олио, до златисто.  След това се изваждат.

 


2
Южняшко пиле пилаф 2

В същия съд се запържва до златисто беконът, заедно с лукът и чесънът.

 


3
Южняшко пиле пилаф 3

След като лукът омекне, се слагат фъстъците и оризът и се разбъркват за кратко. Доматите се пасират и се прибавят.

 


4
Южняшко пиле пилаф 4

Налива се бульонът и се овкусява с дафиновия лист, наситнения магданоз (запазва се малко за поръсване), листенца мащерката, сол и черен пипер.

 


5
Южняшко пиле пилаф 5

След като кипне, се прехвърля в тава за печене и отгоре се подреждат бутчетата.  Ястието се пече в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 45 минути.

 


6
Южняшко пиле пилаф 6

Сервира се поръсено със заделения магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2020
Лесно и вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

26.06.2014
Лесна за изпълнение рецепта.Много сполучлива и всички вкъщи харесаха как е сготвих пилешките бутчета.Благодаря за лесната за изпълнение рецепта.
1.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2013
Откакто я видях, не спирам да я готвя!!! Тази рецепра ми е сред фаворитите :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: