Задушен джолан в богат сос

Дата: 14.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заден свински джолан (1,4 кг)
2 глави лук
1 скилидка чесън
250 г картофи
100 г печурки
100 г бекон „Панчета”
200 мл бяло вино
1 л пилешки бульон
50 г краве масло
30 мл зехтин
30 мл балсамов оцет
1 дафинов лист
1 стрък розмарин
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Задушен джолан в богат сос
Зехтинът се загрява в тенджера, пуска се скилидката чесънът да го овкуси, и се изважда. Джоланът се запържва до златисто от всяка страна и се овкусява със сол и черен пипер.


2
Задушен джолан в богат сос 2
Връща се чесънът, добавят се дафиновият лист, розмаринът и се налива пилешкият бульон. Похлупва се и се слага в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за 4 часа (тенджерата трябва да е с термоустойчиви дръжки и капак). След това джоланът се изважда и местото се отделя от кокалите, а от бульона се запазват 300 мл.


3
Задушен джолан в богат сос 3
Останалият може да се прецеди и да се замрази във формички за лед и да се използва за други ястия.


4
Задушен джолан в богат сос 4
Картофите се обелват и нарязват на едри кубчета. Лукът също се нарязва наедро. Гъбите се белят и разрязват надве, а беконът – на кубчета. В съд се загрява маслото и в него се запържва беконът. Когато стане златисто кафяв, се прибавят лукът и гъбите.

 


5
Задушен джолан в богат сос 5
След като зеленчуците се карамелизират, се деглазира с балсамовия оцет и виното.


 


6
Задушен джолан в богат сос 6
Слагат се картофите, парчетата месо и сокът от печенето (заделените 300 мл) и се готви на слаб огън, под капак, за 25–30 минути. Ястието се сервира с наситнен магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2019
Много вкусно! Заслужава си труда.
9.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2017
Цял следобед готвих,за 10минути изчезна.
8.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2016
Много вкусно ястие! Приятно разнообразие в менюто ни.
7.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2016
Звучи ми неустоимо, още отсега!Благодаря!
6.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2016
много вкусно се получи. Препоръчвам да се сготви тази рецепта :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
Mandarina Brauswetter публикува рецептата Икапири
Nina публикува рецептата Кекс с белтъци
Irena Boyanova се регистрира в сайта.
NelliSto публикува рецептата Галет с картофи
Анна коментира рецептата Пържени кюфтета
Nina публикува рецептата Кексчета (мъфини) от цвекло
Мария публикува рецептата Кекс с кисело мляко
Nina публикува рецептата Славски колач
Кремена Чиликова публикува рецептата Питка „Слънце“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта