Филе от риба тилапия с маслено-лимонов сос

Дата: 16.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г филе от риба тилапия
1 скилидка чесън
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. майорана
30 мл зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. едрозърнеста горчица
сол и черен пипер на вкус
за соса:
1 малка глава лук
сокът и кората от 1/2 лимон
1/2 ч. ч. бяло сухо вино
60 г краве масло
1/2 връзка копър
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Филе от риба тилапия с маслено-лимонов сос
Рибата се подправя със сол и черен пипер, слага се в тава, намазана със зехтин.

 


2
Филе от риба тилапия с маслено-лимонов сос 2
Чесънът се стрива на паста и се смесва с горчицата, майораната и ригана. Филетата се намазват с ароматната смес и се поливат с малко зехтин. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути.

 


3
Филе от риба тилапия с маслено-лимонов сос 3
Лукът за соса се нарязва наситно и заедно с виното се кипват в касерола, докато течността се редуцират до 1/2. Овкусява се със сол, бял пипер, сокът и настърганата кора от лимона.

 


4
Филе от риба тилапия с маслено-лимонов сос 4
Отстранява се от котлона, слага се студеното масло, нарязано на кубчета. Бърка се, докато се разтвори. Поръсва се ситно нарязаният копър.

 


5
Филе от риба тилапия с маслено-лимонов сос 5
Рибата се сервира със соса и стръкчета пресен копър.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.08.2014
ще я опитам!
1.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2014
Стана наистина много вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


294 ДУШИ ОНЛАЙН
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Морковена торта
denitsak коментира рецептата Гуакамоле
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
denitsak коментира рецептата Пица „Пулиезе“
Цветелина Фуклева се регистрира в сайта.
Iliyana Teneva се регистрира в сайта.
Галя Чикова се регистрира в сайта.
Денислава Станкева се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Бухтички с бял шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта