Меденки с орехи

ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.07.2014
Меденки с орехи
 
Необходими продукти:
за сместа:
2 бр. яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
4 с. л. мед
1/3 пакетче канела
1 ч. ч. смлени орехи
1 ч. л. сода бикарбонат
200 г брашно


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се разбиват. Добавят се захарта, олиото, медът и содата и пак се разбива с миксер.
2
Добавят се орехите и канелата.
3
Бъркалките се сменят с такива за тесто. Прибавя се брашно и се бърка до получаването на средно лепкаво тесто.
4
Оформят се кръгли плоски сладки, като със средата може да се сложи половин орех.
5
Редят се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат на предварително загрята фурна на 170 градуса за около 12 минути или до получаване на златист цвят.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2020
Много вкусни с кафява захар, кокосово масло, повече брашно, 3-4карамфилчета, 2-3зрънца бахар, джинджифил, 50/50 орехи,лешници и останалото от рецептата.
12.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2018
в шолички
11.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2017
Свършват за отрицателно време!
10.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2016
Ммм, страхотни са!
9.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2016
До получаването на средно лепкаво тесто сместа пое много повече брашно...но се получиха много вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: