Меки и пухкави кренвиршки

ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 05.02.2018
Меки и пухкави кренвиршки
Меки и пухкави кренвиршки
Меки и пухкави кренвиршки
Меки и пухкави кренвиршки
 
Необходими продукти:
800 г брашно
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 с. л. сол
300 мл прясно мляко
2 с. л. олио
2 яйца
7 кренвирша
1 жълтък (за намазване)
чубрица на вкус
кашкавал (за поръсване)


Начин на приготвяне:
1
Сипваме захарта и маята в млякото и оставяме сместа да шупне.
2
В купа пресяваме брашното и слагаме олиото и солта. Чукваме яйцата. Добавяме шупналата мая с млякото.
3
Замесваме меко тесто и го оставяме да втаса за около 30 минути.
4
След това го разделяме на 14 топчета и ги разточваме с точилка, под формата на елипса. Във всяка слагаме по половин кренвирш. Режем на тънки ленти и ги завиваме на руло.
5
След като сме оформили така всички кренвиршки, ги оставяме да втасат за още около 30 минути.
6
Намазваме ги с жълтък и ги слагаме да се пекат на 180 градуса.
7
Когато са почти готови, ги изваждаме, поръсваме ги с настърган кашкавал и ги връщаме обратно във фурната, за да се запече кашкавалът.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2021
Не препоръчвам тази рецепта
1.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2021
За съжаление тестото ми стана много твърдо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: