Мексикански царевични кюфтенца

Изпечени на фурна кюфтенца, поднесени върху листа от царевица и гарнирани с два вида сос
Източник: Бон Апети
Дата: 20.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3-4 млечни царевици
60 г краве масло
1/2 ч. ч. фино царевично брашно
2 с. л. пшенично брашно
3 ч. л. захар
1/4 ч. л. сол
2-3 зелени домата
2-3 стръка магданоз
1 червена люта чушка
1/2 зелена люта чушка
2-3 с. л. зехтин
1/2 ч. л. смлян кориандър
1/2 ч. л. смлян кимион
3 с. л. майонеза
1 с. л. винен оцет
1/2 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. чесън на прах
1/4 ч. л. сух лук


Начин на приготвяне:
1
Мексикански царевични кюфтенца
Царевицата се обелва, косата се отстранява, a вътрешните листа се запазват за декорация. Зърната се оронват с помощта на нож.
2
Мексикански царевични кюфтенца 2
Част от зърната се отделят (около 1 ч. ч.), а останалите се смилат в блендер, докато станат на пюре.
3
Мексикански царевични кюфтенца 3
Пюрето се сипва в купа и се смесва с царевичното брашно, пшеничното брашно и леко размекнатото масло.
4
Мексикански царевични кюфтенца 4
Поръсва се със сол и захар, разбърква се и се добавят предварително отделените цели зърна, за да се усеща по-добре вкусът на царевица.
5
Мексикански царевични кюфтенца 5
От сместа се оформят кюфтенца, подреждат се в намаслена тава и се пекат във фурна при температура 200 градуса. След около 20 минути се обръщат и се доизпичат за още 5 минути.
6
Мексикански царевични кюфтенца 6
Зелените домати се нарязват на едри парчета и се слагат в блендер заедно с почистените от семето люти чушки.
7
Мексикански царевични кюфтенца 7
Налива се зехтин, добавят се магданоз, кимион и кориандър, посолява се и се пюрира.
8
Мексикански царевични кюфтенца 8
Майонезата, сухите подправки и оцетът за майонезения сос се смесват в купа и се разбъркват добре.
9
Мексикански царевични кюфтенца 9
Кюфтенцата се сервират върху листа от царевица и се гарнират с малко от двата соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: